SMRZNUTI PASTERIZIRANI PROIZVODI OD JAJA

Šifra proizvoda

Opis proizvoda

1.) Namjena   a) Cijelo jaje U pekarstvu, proizvodnji tjestenina, juha i delikatesa   b) Žumanjak U pekarstvu, proizvodnji tjestenina, majoneze, juha, sladoleda i delikatesa   c) Bjelanjak U pekarstvu, mesnoj industriji, slastičarstvu, proizvodnji tjestenina i delikatesa     2.) Kemijske karakteristike      Suha tvar         min. 22 - 24% (cijelo jaje)         min. 41 - 43% (žumanjak)         min. 10,5% (bjelanjak)      Lipidi         min. 10% (cijelo jaje)         min. 27% (žumanjak)         --       (bjelanjak)      pH         7,5 - 8,0 (cijelo jaje)         6,0 - 6,5 (žumanjak)         9,0 - 9,5 (bjelanjak)   Na zahtjev kupca moguće su korekcije pH.     3.) Bakteriološke karakteristike   Svi smrznuti proizvodi od jaja zadovoljavaju slijedeće mikrobiološke standarde:             Aerobne mezofilne bakterije          max. 10 000 u 1 g.           Staphylococcus aureus                  max. 10 u 1 g.           Enterobacteriaceae                         max. 100 u 1 g.           Kvasci                                                 max. 100 u 1 g.           Plijesni                                               max. 100 u 1 g.           Salmonella vrste                              negativno u 50 g.           Listeria monocytogenes                 negativno u 25 g.     4.) Skladištenje i čuvanje   Smrznuti pasterizirani proizvodi od jaja čuvaju se pri temperaturi od -18°C. Rok trajanja proizvoda je 24 mjeseca i označen je na deklaraciji. Nakon odmrzavanja proizvodima je rok trajanja ograničen.     5.) Pakiranje                a) Cijelo jaje       PP kante 15 kg                b) Žumanjak      PP kante 15 kg                c) Bjelanjak       PP kante 15 kg   Prema zahtjevu kupca moguća su i drugačija pakiranja.

Detalji proizvoda

© EKOS d.o.o. 2024. Sva prava pridržana