SMRZNUTI PASTERIZIRANI PROIZVODI OD JAJA
Šifra proizvoda
Opis proizvoda
1.) Namjena a) Cijelo jaje U pekarstvu, proizvodnji tjestenina, juha i delikatesa b) Žumanjak U pekarstvu, proizvodnji tjestenina, majoneze, juha, sladoleda i delikatesa c) Bjelanjak U pekarstvu, mesnoj industriji, slastičarstvu, proizvodnji tjestenina i delikatesa 2.) Kemijske karakteristike Suha tvar min. 22 - 24% (cijelo jaje) min. 41 - 43% (žumanjak) min. 10,5% (bjelanjak) Lipidi min. 10% (cijelo jaje) min. 27% (žumanjak) -- (bjelanjak) pH 7,5 - 8,0 (cijelo jaje) 6,0 - 6,5 (žumanjak) 9,0 - 9,5 (bjelanjak) Na zahtjev kupca moguće su korekcije pH. 3.) Bakteriološke karakteristike Svi smrznuti proizvodi od jaja zadovoljavaju slijedeće mikrobiološke standarde: Aerobne mezofilne bakterije max. 10 000 u 1 g. Staphylococcus aureus max. 10 u 1 g. Enterobacteriaceae max. 100 u 1 g. Kvasci max. 100 u 1 g. Plijesni max. 100 u 1 g. Salmonella vrste negativno u 50 g. Listeria monocytogenes negativno u 25 g. 4.) Skladištenje i čuvanje Smrznuti pasterizirani proizvodi od jaja čuvaju se pri temperaturi od -18°C. Rok trajanja proizvoda je 24 mjeseca i označen je na deklaraciji. Nakon odmrzavanja proizvodima je rok trajanja ograničen. 5.) Pakiranje a) Cijelo jaje PP kante 15 kg b) Žumanjak PP kante 15 kg c) Bjelanjak PP kante 15 kg Prema zahtjevu kupca moguća su i drugačija pakiranja.